قلب جایگاه صفات حالات و افعال انسانی مانند بالندگی، محوشدن خشوع و حب دنیا و یقین است. لذا می توان قلب را در ابعاد عاطفی ادراکی و افعالی انسان به کار گرفت قلب دارای حالات و ویژگی هایی است که از آنها به صفات تعبیر شده است. این صفات عبارتند از:
یکی از بیماریهای روح انسان، غفلت و فراموشی است. این بیماری حیات معنوی انسان را بهخطر انداخته و قرار و آرامش را از او دور میکند. امیرالمومنینعلیهالسلام پیامدهایی برای غفلت ذکر میکنند.
یکی از موانع رسیدن بهکمال، غفلت است. در زندگی انسان غفلت از اهمیتی برخوردار است که گاهی زندگی را در خلاف مسیر کمال قرار میدهد. برای رسیدن بهکمال باید از غفلت دوری کنیم. امیرالمومنینعلیهالسلام برای غفلت سه معنا ذکر کردهاند.
یکی از مباحث مهم مدیریتی در کشور ، بحث اقتصاد است. اگر اقتصاد جامعه دچار مشکل شود بی تردید در قسمتهای دیگر کشور تاثیرات منفی گذاشته و مردم را ناامید میکند. امیرالمومنین هم برای اصلاح اقتصاد در کشور توصیههایی را در نهجالبلاغه ارائه میدهند.
امیر المومنین در حدود پنج سال حکومت خود به کارگزارانش بسیار توصیه کرده و به آنان گوشزد داشتند که در برابر مردم و حکومت اسلامی چه ویژگیهایی باید داشته باشند. این شاخصها برای مسئولان و خدمتگزاران مردم بسیار راهگشا می تواند باشد.
در کلام امیر سخنان مستقیم و رودرروی امیرالمومنین علیهالسلام خطاب به مسئولین را مرور میکنیم.
در کلام امیر سخنان مستقیم و رودرروی امیرالمومنین علیهالسلام خطاب به مسئولین را مرور میکنیم.
این طبقه در هنگام آسایش بار سنگینتری بر دوش حکمران هستند و در گرفتاریها و مشکلات کمتر به او کمک میکنند، دادگری را ناخوش میدارند، خواسته ها و توقّعات بیشتری دارند.
عضو شورای نگهبان گفت: یکی از دلایل دشمنی با امیرمومنان همین بود کسانی که مشتاق قدرت بودند به آنها قدرت و سمت نمیداد؛ زیرا پیامبر(ص) به ایشان یاد داده بودند کسی که شیفته قدرت است تشنه خدمت نیست.
صبر انواع مختلفی دارد از قبیل صبر بر معاصی، مصیبت، صبر بر اطاعت و بندگی، صبر بر نا آگاهی مردم و ... اما، شیوه و سبک زندگی قرآن و نهجالبلاغه تمامی انسانها را به صبر امر میکند تا ارادهها تقویت شود، ایمانها افزون و زندگی گوارا شود و معنویت به اوج برسد تا انسان به کمال خویش نایل آید.